Met de oprichting van de parochie Stint-Jan-Onthoofding in 1819 wordt deze brink het nieuwe centrum van het dorp.
De brink wordt 'Heilig-Hart-plein' genoemd en kreeg die nam toen in 1946 het Heilig-Hartbeeld werd geplaatst als parochiegeschenk voor pastoor Th. de Visser bij gelegenheid van zijn 25-jarig priesterschap.
De vorm van deze dorpsbrink was in vroeger tijd niet veel anders dan nu: een driehoekig bomenplein omgeven door boerderijen en afgebakend door drie wegen resp. naar Gastel, Maarheeze en Budel.
Landbouw en veelteelt vormen het karig middel van bestaan.
In een aantal boerderijen waren 'nevenbedrijfjes' ingericht: winkeltjes en kamercafeetjes. De schuurgedeeltes herbergden een schoenmakerij, smederij, brouwerij, leerlooierij en een melkfabriekje.
Aan deze brink stond tot 1957 'het Sneppenhuis', ontmoetingsplaats van de jagers bij hun eendenjacht en het Goor en het Witsem.
De bedrijvigheid rond de brink wordt tegenwoordig beheerst door een bruisend uitgaansleven in de van oudsher bekende horecapanden.
Een gezellig rustpunt voor recreanten die het Jan Maasplein tegenover de kerk als startpunt kiezen voor wandel- en fietstochten.
Door de parochianen in 1946 aangeboden aan pastoor Th. de Visser vanwege zijn zilveren priesterfeest, dd. 27 oktober 1946 op de feestdag van Christus Koning.
Vanaf die tijd heet dit pleintje in de volksmond 'het Heilig Hartplein'.
Het beeld is gemaakt door Victor Sprenkels uit Roermond.
Op de sokkel staan twee plaquettes.
Op de achterkant staat de tekst: Ter herinnering aan het 25 jarig priesterschap van Th. de Visser pastoor te Soerendonk.
Op de voorkant staat de tekst: Hart van Jezus, koning en middelpunt van alle harten ontferm u over ons.